Thermische isolatie in de zomer

Door de zeer hete zomers van de afgelopen jaren is het thema „thermische isolatie in de zomer” steeds meer op de voorgrond gekomen. Temperaturen tot 35°C en meer op de zolderverdiepingen zijn in de zomer geen zeldzaamheid. Uitgaande van een dakoppervlakte van 100-250m2 komt men dan gemakkelijk uit bij een extreem hoog thermisch vermogen van 300-600 W/m².

Afhankelijk van de dakbedekking ontstaat er een oppervlaktetemperatuur op het dak tussen 70-90°C. De opgewarmde „dakpannen” s t ralen deze hitte op hun beurt af op de dakisolatie. Door het doeltreffende gebruik van moderne isolatiematerialen met een hoge opslagcapaciteit kan deze warmtestroom worden ingeperkt en kan een oververhitting van de ruimten op de zolderverdieping worden verhinderd.

THERMOFLOC-CELLULOSE-ISOLATIE HEEFT EEN WARMTE ACCUMULEREND VERMOGEN DAT 2,5 KEER HOGER IS DAN ANDERE CONVENTIONELE ISOLATIEMATERIALEN.

In vergelijking met minerale isolatie heeft THERMOFLOC inblaasbaar isolatiemateriaal een dichtheid die twee tot drie keer zo hoog is, een een warmte accumulerend vermogen dat 2,5 keer beter is en een zeer lage Temperatuurcoëfficiënt.
In vergelijking met een conventioneel dak met dampremming, minerale vezels en onderspanbanen hebben daken met een cellulose-isolatie en een multiplex onderdakbaan een duidelijk beter thermisch isolatie-effect.

Dit komt tot uiting in de faseverschuiving en in het temperatuurverschil aan de binnenzijde van het dak. Hoe minder het gipskarton aan de binnenzijde opwarmt, des te minder wordt de binnenruimte bijgevolg opgewarmd. THERMOFLOC systemen met inblaasbaar isolatiemateriaal zorgen het hele jaar door voor een gebalanceerd, behaaglijk en gezond binnenklimaat.